- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ביהמ"ש: התאבדות באמצעות קפיצה לכביש סואן אינה מהווה תאונת דרכים
לפסק הדין בעניין פלוני נגד כלל חברה לביטוח בע"מ
ביום 7.12.02 בשעות הלילה קפצה המנוחה מגשר לה-גוורדיה אל נתיבי איילון. המנוחה הותירה אחריה מכתב ובו נפרדה מבני משפחתה וביקשה כי לא יצטערו. לאחר הנפילה אל נתיבי איילון נפגעה המנוחה מרכב חולף.
התובעים, משפחתה של המנוחה, טוענים כי מעשה ההתאבדות המתוכנן לא צלח, וכי יש לקבוע שמותה אירע עקב "תאונת דרכים" כהגדרתה בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
בית משפט השלום בירושלים דחה את התביעה, וקבע כי החוק אינו חל על המבקש להתאבד באמצעות שימוש ברכב מנועי, שכן ההתאבדות הינה 'מעשה מכוון' - על פי החוק, לא יראו כתאונת דרכים "מאורע שאירע כתוצאה ממעשה שנעשה במתכוון כדי לגרום נזק לגופו או לרכושו של אותו אדם, והנזק נגרם על ידי המעשה עצמו ולא על ידי השפעתו של המעשה על השימוש ברכב המנועי".
למעלה מן הצורך, דן השופט רם וינוגרד בשאלת כוונת המנוחה בשניות שעברו מהרגע בו נפלה על הכביש עד לפגיעתה על ידי הרכב.
השופט ציין, כי ע"פ תפיסה פסיכולוגית ומוסרית, וכן בהסתמך על המשפט העברי, לא יהא זה בלתי סביר להניח כי ברגעים אלה, בהנחה שהייתה בהכרה, גבר יצר ההישרדות, והמנוחה שבה בה מכוונתה להמית עצמה. עם זאת, נקבע ,כי השינוי המשוער של היסוד הנפשי אינו משנה את המסקנה כי מדובר במעשה המכוון, ולפיכך החוק אינו חל על המקרה.
- ב"כ התובעים: עו"ד אביעזר הר-זהב
- ב"כ הנתבעים: עו"ד אלכסנדר דורון
לפסק הדין בעניין פלוני נגד כלל חברה לביטוח בע"מ
למדור: נזיקין
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
